Gisteren zat ik een leuk berichtje te typen over het fenomeen ‘SAHW’: Stay At Home Wife. Niet moeder, wife. Een tijdje geleden plaatste ik een linkje naar een dergelijk blog en dat was meteen het meest aangeklikte linkje van die maand. Ik had veel schik in het schrijven van een blogje dat de huidige tijdsgeest nogal tegensprak maar toen hoorde ik gestommel en daar waren de buren met een thermosbeker wijn (we zitten altijd buiten en koude rode wijn is niet lekker ;)) en een tas vol blikjes bier. En nu had ik geen inspiratie meer om erover door te zaniken.

Gisteren was het bijna zomer, vandaag stormde het en we gingen naar zee om de golven te kijken. Dat is best spectaculair omdat er zo veel scheren net onder water liggen waar golven op kapot slaan.

De oudste twee hebben hun intrek genomen bij een ander gezin, in elk geval overdag. Lekker rustig ;)

Maar ik heb wel linkjes. Op donderdag al.

Eerst nog maar eens The Dark Mountain Manifesto.

The last taboo is the myth of civilisation. It is built upon the stories we have constructed about our genius, our indestructibility, our manifest destiny as a chosen species. It is where our vision and our self-belief intertwine with our reckless refusal to face the reality of our position on this Earth. It has led the human race to achieve what it has achieved; and has led the planet into the age of ecocide. The two are intimately linked. We believe they must be decoupled if anything is to remain.

Shell en hun lobby op basisscholen. Waarom fossielvrij onderwijs belangrijk is en wat je kan doen. Grote bedrijven horen niet op scholen, peuterspeelzalen, universiteiten. Simpel. (wel, niet zo simpel volgens de Nederlandse regering)

Je kan ook de petitie tekenen: HIER!

Microplastics in mosselen langs de hele Noorse kust. (noors) De kunststof deeltjes die gevonden worden zijn echter niet van de gewone kunststoffen, maar van viscose. Wat de gevolgen hiervan zijn, is nog niet bekend.

Ja, genoeg over aardoliegerelateerde ellende.

Wat het kost om een populaire instagrammer te zijn. Voor uw dagelijkse *huh?*

Natuurwijze: alles op zijn tijd. Gun jij jezelf de tijd?

Over misleidende informatie over de meningokokkenvaccinatie.

Oh, de visserstruien, ruana’s, poncho’s en alle dingen van deze winkel. Huisgemaakt van lokaal betrokken Ierse wol.

Just Be.

En leuke filmpjes ;)

Dat kost weer een volger of vijf, hehe.

En eten, dat deden we ook.

Deze salade, die is zo ongelofelijk lekker! Ideaal als je een zak tomaten in de koelkast ondekt die hoognodig opgemaakt moet worden.

Deze soep is ook heerlijk. En vegan, tenzij je vindt dat uien in roomboter moeten worden gebakken. Maar dat mag de pret niet drukken.

Ik had een grote zak limes gekocht voor 10 kronen. Ik maakte (onder meer) lime curd ermee. Zo. Lekker. En heel eenvoudig. Let op dat je het vuur steeds laag houdt, anders gaat je ei stollen.

Fijn weekend voor straks.

Advertenties