Eenvoudiger ochtend + kiekjes

Vannacht vroor het en vanochtend scheen de zon al fel toen we wakker werden. Iedereen (hiephoi!) slaapt langer nu de nachten aanzienlijk langer worden.

Ik voel me echt een vreselijke slons als de zon zo naar binnen schijnt, elk stofje heeft een tien maal zo lange schaduw en een margarinefabriek heeft minder vette ruiten (ik ben een keer in een margarinefabriek geweest, dus ik kan het weten* ;))

* serieus. zelfs de trappen waren ervan gemaakt. inmiddels is het van Malaysische eigenaren.

De kinderen bakten en muilden wafels en ondertussen kuisten de man en ik het huis. (de zon was inmiddels iets hoger, dus de ramen waren weer prima). Omdat er thuis niets te doen was en de kinderen tegen elkaar klierden, gingen we naar de bibelcamping. Ja, een bijbelcamping. Torhild noemt het de bibelspanking en dat vonden we erg geestig.
(volgens sommige mensen is het vast een toepasselijke naam aangezien omwonenden nogal gallisch worden van het gezang en gepreek in de zomermaanden juli)

Zoals vanaf praktisch elk punt hier, kan je daar prachtige wandelingen maken. Wandelen is het niet echt, meer klimmen en hopen dat je je nek niet breekt, maar mooi is het zeker.
De kleuren waren wat moeilijk te vatten op mijn telefoon, maar alles was pastelkleurig roze met grijs en wat geel. Schitterend. Een waterig zonnetje erbij…

Het is echt zonde dat toeristen allemaal in de zomer komen en Sørlandet massaal negeren. Voor de toeristen dan, ik vind het druk genoeg zo ;)

Weer thuis deed ik de was en hing die buiten op en las een boek. De man maakte bitterballen. De kinderen wilden wel in bad. Het bad zag er na afloop uit als de snelkookpan waarin het vlees voor de bitterballen was gekookt maar de kinderen waren schoon en dat was het belangrijkste.

Efficiente ochtendroutine

Het was een perfecte dag en een fijne afsluiting van een goede herfstvakantie.

De lunchtrommels, barnehagespullen en ontbijtmeuk staan al klaar voor morgen. Ik heb gemerkt dat het echt enorm veel relaxter is om die dingen in een verloren kwartiertje na het avondeten te doen, dan ’s ochtends vroeg.

Nu maken we koffie en zetten we ons daarmee aan tafel bij de kinderen. Haren kammen, spullen in de rugzak stoppen en met zijn drietjes lopen (of rennen) we naar de schoolbus. Als ik thuis kom, is de keuken alweer glad.

Als de man de kinderen naar de barnehage brengt, haal ik stofzuiger en / of dweil door het huis, ruim wat op, trek bedden recht en dan… ah, rust. Dat duurt nooit zo heel lang, want gemiddeld om half twee zijn ze weer thuis.

De kleintjes hebben ook zin om weer naar de barnehage te gaan. Ze zitten er van 9 tot half 4 en willen dan soms niet eens mee naar huis, dus ik vind het prima ;)

Morgen is een mooie dag om eens flink vooruit te koken en creperende groenten in iets eetbaars om te toveren, want dat schiet er tijdens vakanties makkelijk bij in.

Ik had nog allerlei linkjes, maar die komen in een andere post.

Doei!

Advertenties

16 gedachtes over “Eenvoudiger ochtend + kiekjes

 1. Wat een mooie foto’s!
  En ach, ik heb in de anderhalf jaar dat we hier wonen de ramen nog niet één keer gezeemd ;-) Hier is het ook helemaal niks als de zon door de ramen schijnt dus. Komt wel weer een keer denk ik. Misschien. Hoewel ik mezelf ken, mogelijk komt het pas als we echt niet meer naar buiten kunnen kijken.

  • Oei, haha. Het geeft me ook altijd wel weer enige voldoening maar ik kan ook gewoon twee uur wachten. Dan is de zon weg van de ramen en is alles piekfijn ;)

 2. Wat een heerlijke foto’s! Mooi onontdekt laten, dat gebied 😉 Heb ik hier ook zo vaak op het strand als we er weer eens helemaal alleen zijn. En mealpreppen… zou het soms ook wel willen, maar ach, met z’n tweetjes hebben we ook zo a la minute een maaltijd in elkaar gestampt…

 3. Zijn ze erg gelovig, bij jullie in de omgeving? Toen we de zomer in Noorwegen waren hadden we op de autoradio ook telkens een christelijke (?) Noorse zender te pakken. Dus van dat biblespanking, daar zit je dochter niet zo mee naast 😁

  • Ja, dit is wel midden in ‘bibelbeltet’. Die loopt hier vanaf ongeveer Trondheim via de westkust tot ongeveer waar wij wonen. Maar heb het idee dat het hier sowieso nog meer leeft, zeker buiten de grote steden en dat ben je al gauw…

 4. De ochtenden zijn hier ook relax. Maak meestal om de dag tijdens/na het avondeten de lunch klaar voor 2 dagen. Ideaal.
  Soms warm ik het tussen de middag nog even op, maar het meeste eten we koud (kamertemp).
  Ook handig als peuter straks naar school moet en lunch mee moet. Hebben we dan geen drama’s van wilikniet lustikniet kenikniet enzo. Hoop ik. 😉

  • Wat ideaal voor de jongen. Hebben ze continuerooster daar? Slim gedaan om hem daar aan te wennen.

   Was vandaag 1,5 uur bezig en heb vegan aardappelpreisoep, Noorse rijstepap voor de kinderen, pannekoeken omdat ik een restje slagroom op wilde maken, kip in marinade, gekookte rijst en spul om nasi ervan mee te maken, lemon curd, zuurkool en komkommersalade gemaakt. Vier dagen lunch, een paar keer ontbijt voor de kinderen, drie dagen avondeten voor ons -minstens- en ehm… lemoncurd dus. Zo relaxed. Als je ’s avonds de keuken in moet om eten te maken ben je ook gauw een half uur bezig, terwijl je geen zin meer heb…

   Heb nu ook de spullen voor morgen alweer klaar. Ah… heerlijk.

   • Ja dit jaar voor het eerst continurooster. Wij wonen vlakbij school, maar er worden geen uitzonderingen gemaakt. Lesdag is van 8.30 tot 14.45 geloof ik. Ook bij de kleuterklassen, en dan hebben ze woensdagmiddag en nog 1 hele dag vrij (zoiets).

 5. Mooie foto’s.

  Donderdag komt mijn buiten glazenwasser.
  Tijd voor mij om de binnenkant te gaan doen.
  ik wil nie dat mensen denken dat ik in een Margarinefabriek woon …

  Vrolijke groet,

 6. Even geheel van het topic afwijkend: heb je de fokke&sukke-cartoon van vandaag gezien? foksuk punt nl.

 7. Mooie kiekjes! Het is hier nu ook zo mooi door het warme nazomerweer. Van die Indian Summer kleuren. Mag van mij nog weken zo blijven.
  Structuur ben ik nog steeds aan het zoeken, mijn lijf doet er nl niet aan, helaas. Wel vorige week de eerste verdieping eens extra goed schoongemaakt en opgeruimd. Heerlijk is dat gevoel van rust om me heen. Nu beneden nog. Ik ga beginnen met de vaatwasser leegruimen en elk moment kan er nu iemand van de gaswascht voor de deur staan. Gezellig, de derde keer in een week🙃

 8. Ah ja, het ochtendritueel. Ik bedenk goede plannen, voor die ook uit, maar toch komt de klad er dan weer in. De ochtenden verlopen hier vooral….luidruchtig.
  Wel weer lekker dat jouw kids weer naar school gaan. Zo’n ritme is toch wel fijn, zeker als ze dan ook nog met zoveel plezier naar de barnehage gaan.
  Lol om de biblespanking. XD

 9. Wat een prachtige kiekjes. Ik kan me voorstellen dat het in het echt nog veel mooier is. Wij moeten nog een weekje voor de vakantie begint.

Reacties zijn gesloten.