Minimalistische keuken toer :)

20180606_090202De keuken hier hebben we enigszins opgeknapt. Hij was namelijk erg verschoten en onpraktisch. We haalden boven- en zijkastjes weg en vervingen het bol staande, groezelige aanrechtblad door houten planken, verfden wat overbleef grijs en plakten groene platen tegen de pastelkleurige bloemetjestegels.

Nee, het maakt niet gelukkiger maar het is een stuk prettiger voor het oog ;)

De meeste mensen hier koken op inductie of keramisch maar dat eerste vond ik te duur en dat tweede intens irritant in gebruik omdat het zo traag reageert.

We hebben dus een fornuis met een gastank. Dat kost zo’n 25 euro en we doen een half jaar met een tank, ongeveer. Je kan de tanks bij Europris wisselen, bij sommige benzinepompen en bij automaten her & der.

20180606_090146

20180606_090135Ik had eerst een magneetbord, maar we hebben een magnetische koelkast, en daar hang ik dingen op, aan de zijkant.

Altijd blij om onnodige dingen uit mijn leven te verwijderen, bracht ik het magneetbord naar de kringloop. Er hangen belangrijke dingen, een kalender waar ik dingen vergeet op te schrijven en kindertekeningen. De weekplannen van de oudsten en het maandplan van de barnehage, te betalen rekeningen etc.

De spullen die hier in de keuken liggen, gebruiken we minimaal wekelijks. Het is genoeg voor een dag met acht personen. Het zou natuurlijk nog minimaler kunnen, ik kan brood bakken zonder broodvorm en muffinvormen zijn geen eerste levensbehoeften, en een bord en vork per persoon is in principe genoeg, blablabla. ’t Is goed zo :)

Wat staat er in de bovenkastjes?

Argh, plastic bakjes! Maar erg praktisch want er sneuvelde iets te veel glaswerk de laatste tijd ;)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

En wat staat er in de onderkastjes?

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

En de lades:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties