Leesdingen.

Overal plastic.

Over fabrikanten die alleen maar geven om winst maken, maar bij milieuproblemen veroorzaakt door hun verpakkingen niet thuis geven. Dat mag ‘de overheid’ oplossen. Altijd unilever weer. Onder andere.

“Die miniverpakkingen zijn verschrikkelijk. Omdat ze uit meerdere soorten plastic bestaan, zijn ze haast niet te recyclen. Ze hebben daarom ook geen economische waarde meer en komen dus in het milieu terecht. Daar zijn westerse multinationals als Unilever verantwoordelijk voor. Producenten kunnen ook mensen een flesje laten aftappen, maar omdat ze met de verpakking reclame kunnen maken, gebeurt dat niet.”

Hier wat merken van dit bedrijf. Enige manier om ze te stoppen is blijkbaar hun rotzooi niet meer te kopen. Laat het nu alleen maar spullen verkopen die je echt allemaal kan missen als kiespijn!

Geweldig, grote bedrijven en gemak!

Plannen voor vervroegde AOW zijn onverantwoord.

Eerder stoppen met werken mag alleen een allerlaatste terugvaloptie zijn, nadat alle middelen en mogelijkheden voor omscholing zijn uitgeput. Dat zegt Barbara Baarsma, die als onafhankelijk kroonlid bij de Sociaal-Economische Raad (SER) meepraat over belangrijke arbeidsmarktthema’s, in gesprek met het FD.

Man man, tot je laatste snik zal je je op alle mogelijke manieren moeten omvormen, aanpassen en laten vernederen om maar Het Systeem te kunnen dienen. Vernederland op zijn best, dit.

Nederlandse overheid sloopt oerwouden.

De Nederlandse overheid werkt al tien jaar samen met de Brazilianen om de plannen te ontwikkelen en de Corredor te realiseren. ‘Meer export’ en ‘meer omzet voor het Nederlandse bedrijfsleven’ zijn de doelen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geweldig toch, economische groei?

Het gevolg van jarenlang rechts beleid.

Naar oorzaken van deze ‘onverwachte’ gevolgen hoeven we niet lang te zoeken. Denk aan de stagnerende lonen, afnemende macht van de werknemer en van de hand op de tand levende flexwerkers.

Met alle gevolgen van dien. Toenemende onzekerheid, opgejaagde individuen die steeds meer in concurrentie tegenover elkaar staan in plaats van gezellig samenwerken, en wat dat doet met depressies, burn-out en zelfdodingen.

Mooi interview op de BBC met George Monbiot

Radio-actief water vanuit Fukushima loopt nog vrolijk de zee in.

Geweldig toch, goedkope energie?

Een gevaarlijke Deen met een bord voor zijn kop

Hoe Europa duurzamere visvangst tegenhoudt.

Orion Magazine – Dark Ecology

(Over Theodore Kaczynski).

This is the progress trap. Each improvement in our knowledge or in our technology will create new problems, which require new improvements. Each of these improvements tends to make society bigger, more complex, less human-scale, more destructive of nonhuman life, and more likely to collapse under its own weight.

Zo. En nu leg ik mijn laptop weer weg. Dag rare wereld.

Advertenties