Leuk of niet?

Wat het leven mooier maakt:

Wandelen. Een huis huren. Losse thee. Een wasrekje. Geen krant. Geen facebook. Geen instagram. De bibliotheek. Twintig kledingstukken. Leren schoenen. Brieven schrijven. Een hangmat. Bezem en veger & blik. Groenten en fruit. Ad-blockers. Nee-nee stickers. Zonsondergang. Zonsopgang. Stilte. Vogels. Havermout als ontbijt. Een lege brievenbus. Een lege inbox. Een uit staande mobiele telefoon. Genoeg geld op je rekening. Zwerfafval opruimen. Mensen die stoppen met zwerfafval creëren. Net geklede mensen. Stille buren. Goede buren. Iets goedgelukts uit de oven halen. Geen televisie. Geen nieuws. Mensen met een zelfde geestelijke afwijking om mee te praten. Anarchie. Kaarslicht. Warm water uit de kraan. Planten in een potje. Overvliegende zwanen. Sterren kijken. Geen reclame. Wollen dekens. Eenvoudig eten. Contant geld. Bel-me-niet register. Niets doen. Bier drinken bij de lunch op zondag. Kinderen die eindelijk slapen en hun mond houden. Naar buiten als het regent. Naar buiten als de zon schijnt. Zon. In zee springen. Tijd voor een flauw spelletje met een klein kind. Fietsen. Natuurlijke stoffen. Rugzakken. RVS waterflessen. Sneeuwklokjes en andere voorjaarsbloemen. Corvus Corax. Herfstkleuren. Paddestoelen. Niet winkelen. Grootverpakkingen. Vulpennen met losse inkt. Kinderen leren hun eigen brood te snijden en hun eigen eieren te bakken. Zelfgemaakte wijn. Slapen met het raam open. Water. Etsy. Ouderwetse gebruiksvoorwerpen. Dingen zonder plastic. Katoenen boodschappenzakjes. Zo min mogelijk verzekeringen. Geen hypotheek. Geen beleggingen. Filterkoffie. Brieven van leuke mensen in de brievenbus. Boeken van papier. Boeken. Boerenkaas. Zelfgemaakte calendulazalf. Niets nodig hebben. Niet naar de winkel hoeven. Kringloopwinkels. Niet naar kantoor hoeven. Je eigen tijd indelen. Een mooie film. Biologische winkels. Boerderijwinkels. Zelfstandige winkeliers. Ouderwetse binnensteden. Een boek lezen dat je leven verandert. Middeleeuwse gebouwen. Festivals. System of a Down.

bloemen aan stille meertjes

 

kleine landschapjes
rode houten huisjes aan stille meertjes

kinderen die zelf wafels bakken

Wat weg mag:

Theezakjes. Nespressocupjes. Verplichtingen waar je geen zin in hebt. Grote huizen. Vette hypotheken. Hoge verzekeringspremies. Plastic flesjes. Plastic. Overlijdensrisicoverzekeringen. Je schoonmoeder. Verkeer. Files. Luchtvervuiling. Afval. Zwerfafval. Vervelende bazen. Bazende managers. Handtassen. Commentaar op hoe je je kinderen opvoedt. Gebeld worden.  Televisie. Ongeadresseerde reclame. Ketenwinkels. Winkelcentra. Geadresseerde reclame. Telemarketeers. Pinnen. Reclame op internet. Angst. Het acht-uur journaal. Een kast vol kleding. Vijf soorten wasmiddel. Drogers. Te weinig tijd voor de dingen die je echt wil doen. Buren met muziek. Buren die klussen. Belastingaangiftes. Uniforme pensioenoverzichten. Unilever. Verzekeringstussenpersonen. Herrie van een afwasmachine. Je zakelijke mail na een paar dagen vrij. Politici. Politiek verslaggevers. Ledlampen. Mensen die vinden dat je onder het mom van vrijheid van meningsuiting, alle fatsoen moet laten varen. Mensen met te weinig kleding aan. Vieze voeten in goedkope glitterslippertjes. Lege pakjes sigaretten in de berm. Mensen die een gesprek onderbreken om op hun telefoon te kijken. Mensen die in gezelschap met hun telefoon bezig zijn. Mobiele telefoons. Telefoons. Whatsapp. Whatsapp-groepjes. Diëten. Stomme gezondheidsclaims. Gezonde keuze-klavertjes. Mensen die beledigd zijn om wat er (niet) in hun eten zit terwijl het gewoon op de verpakking staat. Trilplaten. Fitnessapparatuur. Kettingzagen. Gelamineerde meubels. Spullen die kapot gaan. Griep. Spuug. Angst. Nieuws. Rood staan. Blauwe enveloppen. Leen van Frisia. Lenen. Het idee iets nodig te hebben. Te korte benen aan panty’s. Nestlé. Grote bedrijven met hun aandeelhouders. Muggen. Knutten.

Aanvullingen? (kan nog uren doorgaan, maar dat is ook zo zonde van de tijd)

Advertenties

36 gedachten over “Leuk of niet?

 1. Hahaha: je schoonmoeder :-D

  Wasverzachter, mag ook weg. En van die toiletpotblokjes, mag ook weg. En lelijke merchandise!! (=alles wat oranje is of van de Postcodeloterij komt)

  Like

 2. Ha ha ja, een klussende buurman, die heb ik, wie wil mag hem hebben! En angst, dat is een goede, die zou ik heel graag kwijt willen zijn. Wat het leven mooier maakt: jouw blogjes, je verliezen in een boek, lachen, goed genoeg zijn en iedere dag een eindje lopen!

  Like

 3. Wel: spelende kinderen met water, jonge kittens, hangmat in het zonnetje, de geur van zelfgebakken taart. Niet: hogedrukspuiten, muziek uit apparatuur met stekkers, braderie, kunstbloemen.

  Like

 4. geen: krijsende buurkinderen in de tuin en weg met de ouders die niet ingrijpen. geen:pitbulls en verwante rassen.
  Veel te dure en te oude groente uit de super. Buurtkatten die mijn tuin als kattenbak gebruiken.
  wel: vogels in de tuin, rust. Geen trump, erdo of poetin, vvd, zenuwgas.
  wel: echte mensen.
  bloeiende liguster, zaaien, oogsten.

  de lente!!!

  Like

 5. De geur van wasgoed dat buiten op het rek gedroogd is, dit heerlijke lenteweer, mijn vijver die nu vol zit met kikkervisjes en salamanders, schaaltje ananas met banaan dat ik net op at, lekker wandelen vanavond met manlief.
  Wat weg kan. Best heel veel en dan met name de sh*tzooi in de wereld. Ik ben maar weer eens gestart met minder online zijn (ik hoef niet alles te weten). En verder snap ik niet dat iemand zijn hele vrije zaterdag met een herriegeval zijn oprit staat schoon te spuiten.

  Like

 6. Haha mijn schoonmoeder mogen ze ook hebben ;-) En katten die in mijn tuin sch*ten. Kitteh de buurkat wil ik dan wel weer houden, die schijt niet in mijn tuin en komt kroelen. Buiten zitten zodra de zon een beetje om de hoek komt met een mok zwarte koffie of thee <3 Eluveitie

  Like

 7. Wat weg mag: Aan allebei de kanten buren hebben die roken, die buren hoeven niet weg, alleen die sigaretten of in ieder geval de rook die bij mij binnenkomt als ik de ramen en deuren openzet. Auto’s….het is dat je hem nodig hebt, maar anders ;-) . Plastic verpakkingen! Fast fashion! Wat mag blijven: alles waar ik zo dol op ben, de zon, het groen, buitenspelende kinderen, scharrelende kippies, bloeiende plantjes, de geur van regen op een warme zomerdag.

  Like

 8. Wat mag blijven (naast alles wat al genoemd is): de eerste lentezon, het gouden zonlicht op lente-/zomeravonden, de zachte avondlucht. Wat weg mag: de buurtgenoot die in dezelfde lentezon zijn motor uit de winterstalling haalt en deze lange tijd probeert te starten %@#$!*%!

  Like

 9. Ik had een lieve schoonmoeder en ik nam mij voor om later ook een lieve schoonmoeder te zijn en met alleen zoons is dat belangrijk, gelukkig heb ik een lieve schoondochter gekregen.de andere zoon is nog vrijgezel, maar met een beetje respect voor elkaar gaat het vaak wel lukken.

  Like

 10. Blijven: mn lieve dierenarts die het steeds voor elkaar krijgt om mijn vier onnozele vlootlopers op te lappen als ze weer eens gekke/domme dingen hebben gedaan! Weg: citotoetsen(met stip, zo stom!!) die mijn jongste telg ontzettend onzeker maken:-((((.

  Like

 11. Blijven : grijze luchten ( regelmatig).
  Weg : temperaturen boven de 24 graden Celsius ( wel voor mijn sokken en onderbroeken niet om in rond te lopen ).

  Like

 12. System of a Down, jeetje wat karig ik heb het met je te doen :-) Luister minimaal naar 10 nieuwe bands die ik maandelijks ontdek en van kan genieten.

  Like

 13. Oh nog iets bizars dat weg mag: mensen die in de buitenlucht muziek wensen te luisteren zonder oordopjes. De eerste keer dat ik het zag (in de trein) was ik te geschokt om er iets van te zeggen, maar iedereen om me heen vond het normaal. Nu zie ik het voortdurend en begrijp niet waarom dit een geaccepteerd fenomeen is. Dit is inclusief de peperdure buitenboxen van onze buren. Serieus? Boxen voor buiten? Zodat je geen vogels meer hoeft te horen??? E als ze dan nog met veel plezier hun favoriete album luisterden, maar nee… het is altijd radio, muzak, muzikaal behang, achtergrond muziek, geluiden om de stilte te verbreken of het ‘gezellig’ te maken. Ik ben nu al voor de derde lente in shock, zoals je merkt ;).

  Like

 14. Wat weg mag… zeurende mensen die het beter weten als jezelf wat betreft kind met spectrum van ASS (Autisme) dat je veel zelf gedaan hebt om hem socialer en dingen die wij normaal vinden, aan heb moeten leren… die mensen mogen van mij de boom in (wel groen en afbreekbaar natuurlijk want de boom moet nog langer mee als vandaag)

  Wat mag blijven, die kleine dingetjes wat m’n kids doen, die de dag net wat: leuker mooier spannender maakt en samen een bond vormt als familie.
  Eenvoudig leven, steeds meer zelf voorzienend zien te leven, en zonder stress. En dromen en sparen voor met de tijd een ander zelfvoorzienend leven (dromen mag altijd toch ;) )

  Goed blog stuk weer om eens rustig stil te staan na te denken en door te denken, thank you!

  Like

Zeg het eens?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s