Lekker eenvoudig: lente.

20180210_114627.jpgAllereerst moet ik vertellen hoe veel ik van de winter houd. Echt. Dat doe ik. Wakker worden in een winterwonderland, alles bedekt met een verse laag sneeuw met de perfecte consistentie voor sneeuwpoppen: zo fijn!
Sneeuw scheppen doe ik voor de lol en volgende week gaan we op vakantie naar Vrådal, waar de sneeuw naar verluidt twee meter hoog ligt opgestapeld.

Vandaag begon druilerig maar het klaarde op tegen tienen. Het werd een mooie stralende koude winterdag maar net niet koud genoeg want met +1 graden smelt de sneeuw toch echt.

20180212_083047.jpg
het begin van een prachtige dag!

Natuurlijk willen we naar buiten! Sneeuwpoppen maken. Sneeuwengelen. Sneeuwballen gooien. Genieten van de zon. Maar de sneeuw verandert boven de nul graden in sneeuw-die-eigenlijk-water-is.
Zodra je het aanraakt, verandert het van sneeuw in blubberig water. En al die warme winterpakken en -jassen en -schoenen, die zuigen zich er helemaal vol mee. Net als alle wantjes, sjaaltjes en mutsjes van vier lieve kindertjes.

En daar begint het voor mij soms een beetje te voelen als Danaïdenwerk. (Die moesten volgens de Griekse mythologie voor straf een bodemloos vat vol scheppen)

‘Nee mama nee, niet pak aan doen!’ zei het kleintje.
Okee, dan doe je alleen je jas maar aan want je bent dik genoeg aangekleed met twee broeken, twee truitjes en dikke wollen sokken.
En dan twee tellen later valt het peutertje met d’r gezicht voorover in een plas water waar heel geniepig een spekgladde laag ijs onder lag. Terwijl ze de auto in moest naar de barnehage.

Ja, droger, luchtontvochtiger en schoenendroger worden intensief gebruikt deze dagen :)

En dan verlang ik opeens naar de lente en zelfs een beetje naar de zomer. Omdat het zo heerlijk eenvoudig is als iedereen  alleen een jurk of broek en shirt hoeft te dragen (en ondergoed, duh).
Als iedereen gewoon naar buiten kan lopen zonder eerst in pakken gehesen te worden en zonder een queeste naar twee min of meer dezelfde handschoenen.
Als het boven de kachel niet constant vol hangt met druipende pakken.
Als de schoenendroger niet halve dagen bezig is om de binnenkant van schoenen en handschoenen droog te blazen.
Als de hal niet de helft van de tijd vol ligt plasjes gesmolten sneeuw.
Als daardoor je sokken niet drie keer per dag zeiknat zijn.

20180212_131658.jpg

20180212_163222.jpg

20180212_162529.jpg

 

20180212_131138.jpg

20180212_163200.jpg

Zo lang de temperatuur niet goed onder nul is maar er een beetje omheen hangt, gebruiken we de waterdichte pakken! En stoken we de kachel nog maar eens op, om zes keer per dag buitenspelen en in de sludd te zitten te faciliteren.

Voor we het weten, is het weer lente. Toch?

Advertenties

7 gedachten over “Lekker eenvoudig: lente.

  1. Je omschrijft precies waarom ik de zomer zo fijn vind: de eenvoud ervan. Ja en natuurlijk de zon en de warmte, maar oke, ook dat heeft zijn grens.
    Hier op het moment een graad of 3 boven nul en een zonnetje. Ik zie de buren met dit weer gewoon de was buiten drogen, dus misschien ga ik dat zo ook eens proberen.

  2. Haha, en dan gaan jullie de sneeuw ook nog opzoeken…..
    Leuk joh, op vakantie!
    Herkenbaar hoor. Zolang je jezelf alleen maar hoeft te kleden op winter gaat het allemaal wel, maar ik was bij de kinders ook altijd blij als al die extra kledingstukken niet meer nodig waren.

Zeg het eens?

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s