Alles minimalistisch: stoelen en banken.

Op de vloer zitten, dat is pas minimalistisch. Dat doe ik dan ook vaak maar als ik aan de eettafel zit, zit ik liever op een stoel.

Van die fluwelen, comfortabele stoelen. Met armleuningen. En wieltjes: ik vind ze prachtig. Lang geleden hadden we zulke stoelen, maar ik heb ze verkocht toen we onze steigerhouten tuinset bestaande uit een tafel met twee lange, simpele banken binnen hadden gezet. Ze waren te lastig met kinderen en schoonmaken.

In plaats van acht stoelen hebben we twee stoelen en twee lange krukken / banken. Die zijn zo fijn!

Er kunnen drie personen op zitten. Dat scheelt me een heleboel stoelpoten om omheen te moeten stofzuigen!

Ze zijn  multifunctioneel: in de zomer sjouw ik ze naar buiten als we buiten eten, als extra tafel of zitplaats. Soms zet ik ze in de woonkamer voor de kinderen om aan te knutselen. Ze doen het ook goed als extra tafel of in een hal om schoenen op aan te trekken. Ze zijn makkelijk schoon te houden, in tegenstelling tot iets met textiel. Als ik ze aan de kopse kant van de tafel zet, kunnen daar twee personen zitten en als ik eens iets anders wil, leg ik er een schapenvacht overheen.

Ook hebben we twee van deze stoelen aan tafel staan. Ik vind ze mooi eenvoudig-maar-niet-te. Bovendien zijn ze van hout. Hout is goed.

Er lagen kussens op, maar toen die een voor een kapot gingen heb ik ze niet vervangen of gemist. In tegendeel: hoe minder schoon te houden, hoe beter!

(we gaan over naar een andere -hopelijk snellere- internetprovider op 1 januari. tot heden wil het modem niet echt meewerken dus op hoop van zegen dan maar)

Advertenties

17 gedachten over “Alles minimalistisch: stoelen en banken.

 1. Mooi nieuw jaar! Dat je toch nog maar veel inspirerends mag schrijven! In DK hadden wij zo’n bankje bij de eettafel, maar ik heb toch liever leunstoelen-met-schapenvachten hoor… ik zit ook erg veel aan de hoge tafel, en dan krijg ik gauw een houten kont van zo’n houten stoel zonder kussen… wel een mooie stoel trouwens!

 2. Wij hebben zo’n enorme berkenhouten tafel van Ikea, met de bijbehorende bank en 4 stoelen uit de koopjeshoek van Ikea. Het is een allegaartje, maar het past allemaal bij elkaar. Zit prima. Losse kussens erop voor degenen met weinig zitvlees, die in de was kunnen. Fijne kleurtjes, van Ikea. Geen moeilijk design spul, lekker makkelijk te onderhouden.

 3. Dus het is gelukt met de nieuwe provider?
  Wel handig zoals jullie die eethoek hebben en dat je het oo verschillende manieren gebruikt. Mooie stoelen ook. Kan me voorstellen dat Torhilde liefst met de grote zussen en broer op een bankje wil zitten :-)

 4. Fijn dat de banken voor jou/jullie zo goed werken! Vrienden van mij hebben ook een lange bank bij hun eettafel en ik probeer altijd subtiel een stoel te pakken te krijgen, want ik vind het niet zo fijn om op de bank te moeten, zeker als je in het midden zit, dan moet je er tussen andere mensen in uit klauteren als je wilt opstaan en je kunt je stoel niet aanschuiven (tenzij je een gezamelijke heeehooo-poging doet). Ik vind een stoel met rugleuing ook gewoon lekkerder zitten en je hebt dan je eigen plekje. De kleine schattebouten willen zo graag knus tegen me aan zitten (aahhww) dat ik m’n vork niet meer naar m’n mond krijg en hun stukken halfgekauwd brood op mijn schoot vallen (grr) Kortom: doet u mij maar fijn losse stoelen. Dan zal ik stofzuigen ;-)

 5. Die banken zijn wel mooi en handig zeg. Passen de kleintjes er ook op?

  Wij zijn ‘maar’ met zijn viertjes, maar zodra er ook maar enig bezoek is, zitten we zo aan 6-8-12 mensen. Gelukkig hebben we tuinstoelen…

  1. Gelukkig nieuwjaar trouwens! Doen ze in Noorwegen ook aan vuurwerk?

   Hier doen de kinderen net alsof ze een knalfuif hebben gehad waar nog lang over nagepraat zal worden (1,5 uur op geweest vannacht met dorps vuurwerk en een oliebol :-) )

   1. Van hetzelfde! Wat leuk van de kinderen, hier ook een beetje vuurwerk (een persoon op Justøy had wat mooie pijltjes) en dat was het. Maar ze waren net zo hyper als ze in NL waren.

Zeg het eens?

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s